Binnen ons bedrijf is innovatie uitgangspunt voor al onze verpakkingen.

In een traditionele verpakkingsmarkt is onderscheid, vernieuwing en duurzaamheid de sleutel tot langdurig succes.
Pet is het perfecte alternatief voor traditionele grondstoffen zoals hdpe en ldpe.

Enkele voordelen van Pet ten opzichte van hdpe en ldpe:
- Pet is sterker
- Pet is wereldwijd 100% recyclebaar
- Gereycled Pet is food approved
- 25% tot 50% grondstof besparing ten opzichte van hdpe en ldpe
- Pet is goedkoper
- 100% te produceren uit gerecycled materiaal

Onze 4 liter en 5 liter Pet jerrycans zijn een mooi voorbeeld van een de vervanging van HDPE jerrycans.
Met een gewichts reductie van 30% en de productie mogelijkheid uit gereyclede grondstof is een fantastisch resultaat bereikt.
Deze jerrycans worden veelal ingezet voor, demiwater, screenwash, eetbare olie, natuurazijn en tal van andere producten.

Na een 2 jaar ontwikkeling is onze 5 Liter AdBlue Pet jerrycan met een gewichtsreductie van 50% een ongekende innovatie!

In januarie 2019 is onze Pet AdBlue jerrycan op de markt geintroduceerd.

Onze productie technologieën:

Ovale pet verpakkingen:

Naamloos

Ovale pet verpakkingen hebben het voordeel dat ze een breder etiketvlak bieden voor de consument, gemakkelijk in de hand te houden zijn en minder ruimte nodig hebben voor verzending. Met onze technologie wordt meer warmte vastgehouden in de delen van de voorvorm die moeten worden uitgerekt, dus het aanpassen van de wanddikte is veel sneller dan voorheen.

Pet flessen"Off Centre":

Naamloos1

Het bereiken van een uniforme wanddikte in een off-centre product was moeilijk met eerdere pet blaasmethoden, maar is nu 100% mogelijk met onze laatste technologie. Het maakt ook gewichts reductie en dus materiaalkosten reductie mogelijk.

Grip pet verpakkingen:

Naamloos2

Deze worden gebruikt voor kruiderijen, olie, voedingsmiddelen en diverse andere doeleinden. We kunnen passende grips ontwerpen nadat we de wensen van de klant hebben vastgesteld.

Nek gewicht besparing:

PetInnovators3 1

Onze machines kunnen zowel de hals als de body van de pet verpakking opblazen. Dit maakt een substantiële besparing mogelijk in het gewicht van de nek, uiteraard dusdanig dat dit sluitingspassing niet beïnvloedt.

Direct wanddikte system voor pet potten:

PetInnovators3 2

 Versterking ribben ter voorkoming van vacuüm vorming worden over het algemeen niet gebruikt in de productie van pet potten. Als men problemen ondervindt met vacuüm vorming dan kiest men traditioneel voor meer materiaal/dikkere wand, echter dit betekend een verhoogde kostprijs van de pet pot. Met ons direct wanddikte systeem kunnen wij het gewicht van de pot terugbrengen en vacuüm vorming tegengaan. Dit betekent een forse kostenbesparing.

Dikwandige pet verpakkingen:

PetInnovators5 1

Onze technologie om pet verpakkingen met dikke wanden te produceren welke aanvoelen als glas vergroot het potentieel voor pet verpakkingen als een echt alternatief voor glas.

Flange nek technologie:

PetInnovators5 2

De Flange nek technologie elimineert de behoefte aan trimmen en andere secundaire productieprocessen en kan het nekgewicht aanzienlijk verminderen. Het is geschikt voor het vormen van middelgrote en brede halzen. Het wordt gebruikt voor olie- en watercontainers met middelmatige monding, en voor verpakkingen met brede nek voor vloei- en vastestoffen.

Dunwandige pet verpakkingen:

PetInnovators7 1

Dunwandige pet verpakkingen worden op grote schaal gebruikt voor navul systemen en verpakkingen die zijn ontworpen om het afvalvolume te verminderen.

Lange/smalle hals pet flessen:

PetInnovators7 2

Lange halzen van maximum 100 mm inclusief de schroefdraadsectie kunnen wij ook produceren.

Ultra smalle nek:

PetInnovators9

Deze vormtechnologie wordt het meest gebruikt voor oogdruppelflessen en andere kleine pet verpakkingen. De minimale binnendiameter kan ongeveer Φ5 mm zijn. Deze technologie is geschikt voor containers met een capaciteit tot ongeveer 20 ml.

Champagne bodem:

PetInnovators10

Deze worden meestal gebruikt voor pet verpakkingen waarin uiterlijk de hoogste prioriteit heeft. Het is ook mogelijk deze technologie toe te passen op stapelbare pet verpakkingen.

Speciale pet nekvormen:

PetInnovators11

Onze hoogwaardige spuitgiettechnologie ondersteunt het vormen van alle complexe pet nekvormen.

Pet verpakking met hendel:

 PetInnovators12

Ook in gevallen waarbij een zeer nauwkeurige vormgeving van het gedeelte waar het handvat wordt bevestigd is vereist, maakt onze technologie het stabiel gieten van deze pet verpakkingen mogelijk door middel van onze uitgebreide geïntegreerde wanddiktecontrole. Naast de pet verpakking met losse hendel kunnen wij de pet verpakking ook produceren met een geïntegreerde hendel van pet, deze wordt meegespoten tijdens het productie proces.

Mini pet verpakkingen:

PetInnovators13

Kleine pet verpakkingen van ongeveer 5 ml voor farmaceutische producten, oogdruppels, monster namen en dergelijke kunnen met grotere precisie worden gegoten dan glazen containers. Deze vormtechnologie gaat ook een stap verder en maakt het vormen van pet verpakkingen mogelijk met een inwendige nekdiameter van slechts 5 mm, of variabele voorgevormde wanddikten voor het ovaliseren van de per verpakking, terwijl tegelijkertijd de voorvorm nauwkeurig wordt verwarmd voor het zeer nauwkeurige uitblazen.

Onopvallende scheidingslijn technologieën:

 PetInnovators14

Onze matrijstechnologieën maken productie mogelijk waardoor matrijs scheidingslijnen bijna onmerkbaar zijn. Hierdoor kunnen caviteiten worden vergroot door scheidingslijnen op het voorpaneel te plaatsen, waardoor de productie met 25-100% wordt verhoogd.

Extreem Stabiel produceren van PP-containers met een nauwe hals:

PetInnovators15

 

Naast Pet kunnen wij ook Polypropyleen verwerken. Een veel voorkomende medische toepassing die dit kenmerk gebruikt, zijn transfusieflessen. Ons shuttle-voorblaassysteem is een blaassysteem waarmee de voorvormtemperatuur met de rekstaven kan worden gehandhaafd, terwijl de fles snel wordt opgeblazen, waardoor wordt voorkomen dat er krimp optreedt. Dit maakt het stabiele blazen van hoogwaardige, hoge precisie verpakkingen mogelijk.

Drink flessen:

 PetInnovators16

Functioneel ontwerp heeft de hoogste prioriteit bij waterflessen, inclusief aspecten zoals cap-oriëntatie. We kunnen gebruik maken van onze uitgebreide ervaring om aan deze behoeften te voldoen. Hoewel het afhankelijk is van de functies die nodig zijn voor de waterfles, zijn materialen zoals PP, Tritan en PET geschikt voor het blazen van waterflessen. PP, Tritan en andere hittebestendige materialen zijn ideaal voor waterflessen die worden gewassen met heet of kokend water.

Pet verpakking geproduceerd uit 100% gerecycleerde Pet flakes:

 

PetInnovators17

 

Onze machines kunnen Pet flakes van gemalen en gewassen PET-flessen gebruiken om direct te injecteren voor nieuwe pet verpakkingen. De mainstream benadering van het recyclen van PET vereist pellet materiaal, maar met onze machines zijn de kosten voor het pelletiseren van het gerecycleerde PET flakes  (transport, energie, loonlijst, enz.) nu verleden tijd.

Productie van Bottle to Bottle!